Szalai Piroska

2019. október 10.

 Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke volt a VM4K vendége, aki  a Közgazdaságról másként – nemzet és gazdaságpolitika elnevezéssel tartott előadást. Egyebek mellett arról is beszélt, hogy 2010 után Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felkérte, vizsgálja ki, miben tér el a női foglalkoztatás a magyar és a német, illetve más uniós országok gyakorlata között. Két fontos eltérés mutatkozott.

2019. október 10.

2019. október 10-én Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke volt a VM4K vendége, aki  a Nők és a vállalkozás címen tartott előadást a Közgazdaságról másként – nemzet- és gazdaságpolitika sorozat keretén belül.

2019. szeptember 28.

Pontosan mit is nevezünk női vállalkozásnak? Napjainkban milyen a 15–64 éves nők foglalkoztatási rátája? Vajon magasabb, mint az elmúlt években vagy alacsonyabb? A részmunkaidős foglalkoztatott hölgyek száma és aránya csökken vagy növekszik? A mai társadalom elismeri-e, illetve milyen sztereotípiákat állít fel a női vállalkozókkal szemben? Milyen nehézségekbe ütköznek? Hátrányokkal kell-e szembenéznie annak, aki a szebbik nem képviselőjeként mert nagyot álmodni? Mi a siker titka?